Welkom op de internetsite van zaalvoetbal vereniging EBZV'85 uit Borne.

Dit seizoen komen wij uit met 8 teams in de competitie: EBZV 1 & 2 in de 3de klasse en EBZV 3, 4, 5, 6, 7 & 8 in de 4de klasse. De thuiswedstrijden spelen we op vrijdag in sporthal "het Wooldrik" in Borne van 19.00 tot 22.00 uur.


Vandaag hebben onze voorzitter Ton Vergeer en penningmeester Hans Riezebeek een koninklijke onderscheiding ontvangen als Lid in de Orde van Oranje Nassau voor hun verdiensten voor EBZV in de afgelopen 30 jaar.

Voor beide heren was het een complete verassing, wanneer zijn vanmorgen aankwamen bij het Kulturhus in Borne. Toen ze daar het EBZV bestuur en diverse familie leden tegenkwamen, begonnen ze het door te krijgen.

Ton, Hans, namens het bestuur en spelers van EBZV gefeliciteerd! Jullie hebben het verdiend.

Vrijdag 27 mei hebben wij de seizoensafsluiting middels het onderlinge EBZV toernooi.

Schrijf deze datum vast in de agenda!

Winnaar laatste editie: EBZV 2 (Nu EBZV 1).

 

 

Vandaag 22 april 2016 speelt EBZV 6 de belangrijke thuiswedstrijd tegen Almelo FC 13. Beide ploegen gaan gezamenlijk aan kop en bij winst zal EBZV 6 3 punten voorsprong nemen met nog 1 wedstrijd op het programma.

EBZV 6 hoopt op uw steun vanavond, aanvang wedstrijd 20 uur!

 

Hierbij een update van de voortgang  van het beheer sportcafé door de zaal sport verenigingen.

Algemene informatie:

De gemeente is de beheerder van de sporthallen en de horecagelegenheden. Wat betreft dat laatste: ze sluiten een huuroverkomst af met een brouwerij ( in dit geval In-Bev) en met een horeca ondernemer. De huidige ondernemer heeft al een tijd lang aangegeven te willen stoppen en de bouw van de derde sporthal met het daarbij behorende vertrek van de volleybal vereniging heeft dit proces alleen maar versneld. 

Huidige situatie overnemen van de horeca gelegenheid door de zaal sport verenigingen: Er zijn al verscheidene bijeenkomsten geweest tussen de zaalsport verenigingen en de gemeente met daarbij ook aanwezig een door de gemeente ingehuurd extern bureau dat landelijke ervaring heeft met dit soort situaties.

Er is een bel actie geweest onder de leden van andere zaalsport verenigingen (hand-/basketbal)en de senioren vereniging sport overdag. Niet binnen onze vereniging omdat er na rondvraag door het bestuur (bijna) geen animo was onder onze leden om zich beschikbaar te stellen (wat ik zeer betreur). Deze bel actie heeft meer dan 100!! toezeggingen opgeleverd en heeft ons (de deelnemers aan de bijeenkomsten) doen besluiten om de overname versneld proberen door te voeren.

Dit houdt in: 

Het schrijven van een beleidsplan door de namens de gemeente aanwezige coördinatrice. Dit beleidsplan moet o.a. dienen om de benodigde financiën, die nodig zijn om de huidige beheerder uit te kopen en een face lift van de huidige horeca gelegenheid te realiseren, beschikbaar te laten stellen door de gemeente raad.   

  1. Er wordt een intentie verklaring (tussen brouwerij en zaalsportverenigingen) getekend.
  2. Het vormen van een stichting bestuur (hier mogen officieel geen bestuursleden van de deelnemende verenigingen zitten dus zijn we nog op zoek naar mensen die zich hiervoor beschikbaar willen stellen). Ik zal jullie met behulp van onze nieuweschitterende en aan de huidige normen voldoende site – op de hoogte houden van de voortgang!

Ik wil nog eens benadrukken dat de nieuwe vorm van beheer van het sportcafé ook voor onze vereniging zeker voordelen heeft. Zoals b.v.:  

  1. Moderne inrichting
  2. Beheersbare openings tijden
  3. Het houden van feestavond
  4. Geen horeca prijzen van de versnaperingen  

Ik wil jullie dan ook nog een vragen er nog eens over na te denken je toch beschikbaar te stellen als vrijwilliger. Dit kan zijn voor b.v. bar diensten (ook al is het maar voor een paar uurtjes op jaar basis!!).

 

Voor eventuele vragen kun je terecht bij leden van het bestuur. 

Vriendelijke sportgroet, 

 

Namens het bestuur, 

De voorzitter. 

T. Vergeer

 

EBZV 9 heeft vrijdag 12 april met 8-6 gewonnen van de nummer 2 (Zalvo 4) en is niet meer te achterhalen door de concurrentie.

Jongens gefeliciteerd en succes in de 3de klasse volgend jaar!!! 

 

EBZV 4 heeft gisteren met 11-3 gewonnen en is niet meer te achterhalen door de concurrentie.

Jongens gefeliciteerd en succes in de 2de klasse volgend jaar!!! Met dank aan sponsor Eetcafé Yam Yam in Hengelo.

 

28 april 2011, EBZV 5 in de Bornse Courant.

8 april 2011: EBZV 5 KAMPIOEN !!! EBZV 5 is dit jaar, in het debuutjaar, kampioen geworden.
 
Het team bestaande uit 5 voetballers, een voormalig bokser, waterpoloer,  handbal keeper en basketballer zijn er in geslaagd om van hun grote concurrent uit dezelfde vereniging, de meerderheid in punten te pakken. Het begon op de nacht van Hengelo waar vorig jaar gevraagd werd mee te doen aan een zaalvoetbaltoernooi. Er was geen ervaring met zaalvoetbal, maar voor de fun leek het een mooi idee. Met een 5e plaats van de 8, maar vooral veel schik werd besloten een team te vormen aangezien de sport goed beviel. 
Jos Platenkamp bleek bereid de mooie tenues te sponsoren, en na wat heen en weer gebel, werd het team met negen gevormd. Training was helaas alleen mogelijk tijdens de eerste bekerwedstrijden aangezien er geen hal beschikbaar was. Het was dan ook geen verassing dat het team na 5 wedstrijden uit de beker lag en nog maar 3 punten uit de eerste 2 wedstrijden waren behaald. In de eerste seizoenshelft waren er 9 wedstrijden gespeeld waarvan 5 gewonnen, wat dus inhield dat het gat met de koploper al enorm was. 
 
De omschakeling: Deze begon bij een nachttoernooi van Achilles in Hengelo in januari. Na de voorronde gewonnen te hebben, werd in de finale tekort geschoten, waardoor met de tweede plaats genoegen moest worden genomen. Echter stonden de neuzen weer in de goede richting om de tweede helft er volop tegenaan te gaan. En dat bleek, want voor een team waarvan dit seizoen 7 keepers op goal hebben gestaan, scheen de defensie goed te werken de tweede helft van het seizoen. Niet alleen werd EBZV 5 het minst gepasseerde team uit de competitie, ook werden alle wedstrijden gewonnen, waardoor de koploper, na de allerlaatste competitiewedstrijd, gewonnen moest geven en 2e werd. Groot feest voor de heren van het vijfde, wat het seizoen begon met de insteek om niet te degraderen.

 
En zo kwam het tot een groot feest bij de sponsor Jos Platenkamp, die voor komend seizoen opnieuw zijn steun zal geven aan het team uit Borne.  En wat het volgend seizoen wordt? De insteek van afgelopen seizoen was om niet te degraderen, ik denk dat we die opnieuw kunnen hanteren. 

 

15 april 2009: EBZV 3 KAMPIOEN !!! Vandaag is EBZV 3 kampioen geworden van de 3de klasse F.

EBZV 3 won vanavond met 6 tegen 4 in het Trefpunt in Weerselo van RSC. Na een moeilijk begin met een 3-0 achterstand, hervond EBZV 3 zich bijtijds. In de 2de helft wisten ze de achterstand om te zetten in een overwinning en kunnen zich, na een zeer constant seizoen, een verdiende kampioen noemen.

 

28 april 2006: Het 4de is afgelopen vrijdag kampioen geworden van de 4e klasse U.

Promotie naar de 3de klasse is een feit. Succes volgend jaar.

 

21 apri 2006: Afgelopen vrijdag is EBZV 8 kampioen geworden in hun klasse. Succes volgend jaar in de 4de klasse.

 

 

 

 Privacyverklaring

 EBZV'85, zaalvoetbal voor iedereen in de regio Borne!